Työväenopiston nukkishuonekalukurssi alkoi taas eilen. Paljon oli uusia kasvoja mukana, joten voi vain todeta, että nukkisharrastus kiinnostaa. Mikä sen mukavampaa kuin vaihtaa ajatuksia ja vinkkejä muiden samanhenkisten kanssa. Itse aloitin siellä sahaamalla puolipyöreän pöydän vanerit. Kunhan saan mietityksi pöydän värin ja jalkojen mallit, niin teen sen valmiiksi.

Vaikka kaikki nukkikset ovatkin vielä kesken, niin haaveissa on ollut jo jonkin aikaa uusi projekti: merenalainen maailma. Se tulee kaappiin, jonka päällä Eerikinlinna on, joten maanpäällinen linna ikään kuin jatkuu merenalaisena linnana.

Meren valtakunnalla on tarkoituksensa: Violetin mieshän on hukkunut. Hän onkin merenneidon hoivissa siellä satumaisen sinisessä ja vihreässä valtakunnassa. Ironisinta on, että yläpuolella olevassa Eerikinlinnassa Eerik-kauppias himoitsee Violet-leskeä. Kaksi Violetin miestä siis samassa "tornitalossa"!

Merenalaisesta maailmasta tulee korkea tila, johon teen parina tasoratkaisuna huonetilat mm. sänkyä varten. Seiniin aion maalata osittain linnaa ja osittain muuta merenalaista maailmaa. Kierreportaat on haaveena. Sininen jouluvalosarja tulee antamaan valoa. Eteen suunnittelen avattavia ovia. Kuva sinisenä välkehtivästä maailmasta on päässäni... toteutus vain puuttuu. Materiaaleja on ainakin jo osittain kertynyt.